Dezlegare de văzutul lunii: Pasare albă Codalbă

Dezlegare de văzutul lunii

Este o lucrare vrăjită care se face cel mai adesea pentru copii mici. Aceștia sunt uneori, „trași de Luna”, care-i vede și care, mai ales care când este galbenă ori roșie îi îmbolnăvește. La fel de bine, însă, Luna poate fi „legată” de o vrăjitoare puternica să vadă un bărbat sau o femeie și să-i lucreze, să-i învrăjbească ori să-i îmbolnăvească de impotență sau alte lucrături.

Împotriva văzutului de Luna, descântecul se poate face numai când Luna este albă și începe să se știrbească, adică nu are încă putere mare. Aceasta înseamnă ca Luna arată ca o secera, în forma literei C. Atunci când Luna arată ca un C întors și seamănă mai mult cu litera D mare, este Luna Nouă, adică începe să crească și prinde puteri.

Luați în această perioada un vas de aramă nou, un obiect de îmbrăcat al persoanei bolnave care să nu fi fost spălat niciodată și un ou proaspăt de la o găină neagră. Vasul trebuie să-l umpleți cu apă neîncepută și magnetizată. Spargeți oul, vărsați-l în apă, acoperiți vasul cu haina persoanei și lăsați-l așa acoperit timp de trei nopți, la lumina lunii.

Ziua îl băgați înauntru, iar noaptea îl scoateți iarăși. În cea de a patra dimineață descoperiți vasul, iar persoana văzută de Luna trebuie să toarne acea apă pe ea ori pe acea parte a corpului care este bolnavă.

După aceea, persoana respectiva trebuie să se îmbrace cu obiectul descântat și să se culce bine acoperit. În timp ce turnați apa magica, descântați în felul acesta:

Pasare albă
Codalbă
Sus suită
Jos plesnită
Suită, răsărită
Ca florile înflorite
Altoile altoite
Ca steaua din cer
Ca roua pe pământ
Cum le-a lăsat Domnul Sfânt.
AMIN!

Vrăji și descântece Româneşti


Evaluați acestă postare:
Generează un alt cod=