Veselia sau suferinţa extreme au întotdeauna la bază o...

Citat de Arthur Schopenhauer despre suferință, extreme, eroare, cădere, iluzie, consecințe, imposibil, perfecţiune, viteză, simplitate

Veselia sau suferinţa extreme au întotdeauna la bază o eroare sau o iluzie; prin urmare aceste doua exaltări ale sufletului ar putea fi evitate prin reflecţie. Această veselie nelimitată se bazează întotdeauna pe himera de a fi găsit în viaţă ceva ce e pur şi simplu imposibil să găseşti, adică o satisfacere durabilă a dorinţelor sau a neliniştilor care nu încetează obsedant, să renască. Mai târziu trebuie să ne dispensăm cât mai repede de orice himeră singulară de acest gen şi, atunci când dispare, s-o plătim cu tot atâtea suferinţe amare câte bucurii ne-a suscitat apariţia ei. Prin aceasta ea seamănă perfect cu un munte de pe care nu putem coborî decât căzând, de accea ar trebui să-l evităm; orice suferinţă subită, nestăpânită nu e altceva decât căderea de pe un vârf.

Arthur Schopenhauer
Citat de Arthur Schopenhauer despre suferință, extreme, eroare, cădere, iluzie, consecințe, imposibil, perfecţiune, viteză, simplitate.

Arta de a fi fericit

Arthur Schopenhauer

Arthur Schopenhauer 1788 - 1860, filozof german

S-a născut pe: 22 feb 1788.
S-a stins din viaţa în data de 21 sep 1860, la vârsta de 72 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=