Valoarea lucrurilor: Un înţelept l-a întrebat odată pe un...

Citat de George Budoi despre înțelepciune, sănătate, pictură, valoare, mașini, neprevăzut, pietre, boală, tinerețe, scris

Valoarea lucrurilor: Un înţelept l-a întrebat odată pe un tânăr, care a moştenit pe neaşteptate din partea unui unchi o avere fabuloasă, care sunt lucrurile pe care le are. Acesta a început să enumere: aur, bani, bijuterii şi pietre preţioase, 3 castele în Franţa ‒ pe Valea Loarei, 3 în Spania, 2 în Anglia, 1 în Scoţia şi 1 în Italia, numeroase vile la munte şi la mare (inclusiv pe Coasta de Azur) şi în marile capitale ale lumii (Atena, Beijing, Berlin, Cairo, Israel, Lisabona, Londra, Madrid, Moscova, Paris, Praga, Roma, Washington D. C. ş. a. ), mari suprafeţe de pământ şi de păduri, multe lacuri, maşini de lux, avioane, iahturi, o bibliotecă uriaşă cu cărţi rare, o imensă colecţie de artă ‒ cu picturi şi sculpturi celebre... La fiecare lucru spus, înţeleptul scria câte un zero, unul după altul. În sfârşit, intrigat, tânărul a spus că are o sănătate de fier; atunci înţeleptul a scris un 1 înaintea tuturor zerourilor, care astfel au căpătat valoare.

George Budoi
Citat de George Budoi despre înțelepciune, sănătate, pictură, valoare, mașini, neprevăzut, pietre, boală, tinerețe, scris.

Sănătatea şi boala în aforisme, epigrame, pamflete şi satire

George Budoi 1958, profesor universitar în București, cercetător, inventator, autor de epigrame, pamflete, satire, ...

Perioada de viaţă: 1958
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=