Un bărbat încă tânăr îmi povesteşte: «Acum câţiva ani, în...

Citat de Sigmund Freud despre soție, cărți, zi de naștere, boală, intenție, obiecte, calitate, recunoștința, mulțumire, atenție

Un bărbat încă tânăr îmi povesteşte: «Acum câţiva ani, în menajul meu au intervenit neînţelegeri. Găseam că soţia mea era prea rece şi trăiam unul lângă altul lipsiţi de tandreţe, ceea ce de altfel nu mă împiedica să-i recunosc calităţile sale excelente. Într-o zi, întorcându-se de la o plimbare, crezând că mă interesează, ea mi-a adus o carte pe care o cumpărase. I-am mulţumit pentru atenţie şi i-am făgăduit să citesc cartea, pe care am pus-o de-o parte. Au tecut luni de zile, timp în care, amintindu-mi în mai multe rânduri de cartea dispărută, am încercat s-o descopăr, fără a reuşi. După vreo şase luni, mama, pe care o iubeam foarte mult şi care locuia separat de noi, a căzut bolnavă, iar soţia mea a dat fuga s-o îngrijească. Starea bolnavei a devenit gravă, prilej pentru soţia mea de a-şi dezvălui cele mai bune calităţi ale sale. Într-o seară m-am întors acasă încântat de soţia mea şi plin de recunoştinţă faţă de tot ceea ce făcuse. M-am apropiat de biroul meu, am deschis fără nici o intenţie definită, dar cu o siguranţă de somnambul, un anumit sertar şi primul lucru care mi-a căzut sub ochi a fost cartea rătăcită, rămasă de negăsit vreme atât de îndelungată. » Odată ce a dispărut motivul, obiectul a încetat să mai fie de negăsit.

Sigmund Freud
Citat de Sigmund Freud despre soție, cărți, zi de naștere, boală, intenție, obiecte, calitate, recunoștința, mulțumire, atenție.

Introducere în psihanaliză

Sigmund Freud

Sigmund Freud 1856 - 1939, psiholog austriac

S-a născut pe: 06 may 1856.
S-a stins din viaţa în data de 23 sep 1939, la vârsta de 83 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=