Tovarăşul Stalin, odată devenit Secretar general, are o...

Citat de Vladimir Ilici Lenin despre autoritate, abilitate, măsură, prudență, încredere, posibilitate, probleme, luptă, siguranță, timp

Tovarăşul Stalin, odată devenit Secretar general, are o autoritate nelimitată concentrată în mâinile sale, iar eu nu sunt sigur dacă el va fi capabil tot timpul să folosească această autoritate cu suficientă prudenţă. Tovarăşul Troţki, pe de altă parte, aşa cum a demonstrat deja lupta lui împotriva Comitetului Central în problema Comisariatului Poporului pentru Comunicaţii, este remarcabil nu doar numai printr-o abilitate remarcabilă. Ca persoană, el este probabil cel mai capabil om din CC-ul de azi, dar a arătat o încredere în sine excesivă şi o preocupare excesivă pentru partea pur adiministrativă a muncii. Aceste două calităţi a celor doi lideri de frunte ai CC-ului de azi, pot duce în mod necugetat la o ruptură, şi dacă Partidul nu ia măsuri să preîntâmpine acest fapt, ruptura poate veni pe nepregătite.

Vladimir Ilici LeninLenin
Citat de Vladimir Ilici Lenin despre autoritate, abilitate, măsură, prudență, încredere, posibilitate, probleme, luptă, siguranță, timp.

Testamentul lui Lenin

Vladimir Ilici Lenin

Vladimir Ilici Lenin 1870 - 1924, comunist politician și revoluționar rus

Cunoscut(ă) și ca: Lenin.
Numit(ă) și: Ulianov.
S-a născut pe: 22 apr 1870.
S-a stins din viaţa în data de 21 jan 1924, la vârsta de 53 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=