O catedrala e maximum de sensibil al cetii, negura solidificata.
Pamantului: Pe pamant din adins nu se pierde nimic, la o ora anume Lipindu-si tampla de vant ca de-o fereastra Poti asculta fluturii, arborii, oamenii de demult Dansand la un loc intr-o ceata si...
Barbatul phoenix Deocamdata cenusa de la 0 la x Universuri paralele
Am citit cateva versuri libere si m-am intrebat cine le-a eliberat.
Poezia are aripi, cerneala abisuri! Inventeme, /em>
Dezlantuita in ritual, Poezia poate ingrasa imaginatia artistului pina la dimensiunile unui porc indopat periodic sa atinga 365 de kg
Domnu Trandafir Poftiti pensia de la cimitir Universuri paralele
Si-acum poftiti In gradina cu nervii infloriti Universuri paralele
In zori Graul a-ncoltit in araturile de asta toamna Painea e pe masa dulce Vacile pe campul verde Casa mea din marginea padurii Cand soarele-si desarta umbra prafuita Atingand cu mintea mea...
Domnilor doar tacerile ne mai raman Daca si poporul american ar vrea sa fie roman Universuri paralele
Poetul nu este atat un manuitor, cat un mantuitor al cuvintelor. El scoate cuvintele din starea lor naturala si le aduce in starea de gratie.
Poezia nu va fi decat muzica si imagine, aceste dous sorginti ale ideii.
In fata zidului Dulce ca mierea e glontul partidului Universuri paralele
Poetul nu este atat un mantuitor, cat un mantuitor al cuvintelor. El scoate cuvintele din stare lor naturala si le aduce in stare de gratie.
Imn: Slavite, fie Pe veci, Tainuitele, Nestiutele, Cautatele - jocuri ciudate Ale varstei mele dintai... Fie slavite, De toti, Fecioarele - Zile si nopti, Iubitele - Drumuri si porti, Descantecele...
Inviere: Ce cap frumos are soarele dimineata Pe varful Pietrosului. Codrii troznesc In sangele clocotit varsandu-se larg. Nu-i place in Olimp, in minereuri. Ursii umbla prin radacini ametiti De...
Intoarcerea: E alba umbra Si adanc ma caina Cu sclavii mei Din parasitul templu Si-n umerii rotunzi Imi cresc coloane De marmora Ciudata daltuire Vechii aezi Mi se trezesc in sange Si-n ochii mei...
Floare galbena: Blanda floare, Imbracata-n galben cer, Martor dragostei si crezul Primului sarut de straja. Dorm in rame cei ce-au spus Iasomiei doar frumosul, Martorul tau sfant durerea- Tu...
Et in Arcadia… Un rau se subtiaza la izvor Si ploile de vara nu-l ajuta Bauta-i apa veche de-un cocor Din limpezimea zarii, necazuta Si-un strop ca de mercur, uscatul ram si-o raza intre ele...
Altfel de aripa Vioara lui Bacovia Doamne parca tipa Universuri paralele
Nimeni n-a interpretat definitiv o mare poezie, oricat de clara in aparenta. Aforisme si reflexii