Orice revolutionar sfarseste prin a deveni fie opresor fie eretic.
As vrea sa pot muri fara de mine dar aceasta existenta nu ma lasa deloc. Paradisul si infernul
Iesirea din labirint o gasesti doar daca inchizi ochii si iti asculti inima.
Daca un visator se va arunca in apa, el nu va incerca sa inoate, ci va incerca mai intai sa inteleaga apa. Si se va ineca.
Pragmatistul stie ca indoiala este o arta care trebuie dobandita cu dificultate.
Filosofia este poezia... fara sentimente. Definitii eretice
Am studiat multi filosofi si multe pisici. Intelepciunea pisicilor este infinit superioara.
Sa decid sa devin filosof mi s-a parut la fel de nebunesc ca si atunci cand as fi decis sa devin poet.
Nu-i poti cere soarelui mai multa lumina sau ploii mai multa apa.
Adesea ma tem ca folosim limbajul filozofiei doar pentru a ne justifica instinctele.
Catre ce trebuie sa tinda mai presus de toate acela care vrea sa devina filozof? Catre doua lucruri: sa afle adevarul si sa nu se multumeasca niciodata cu ce a aflat.
Filosofia este marea minune a paganilor.
Degeaba ne tinem de maini, nu vom avea niciodata priza la public, ci doar la curent; stim amandoi ca adevarata mana cereasca este un abonament
Nu-i niciun mister, Gioconda imbatranea privind pictorul.
Filosofii nu au facut decat sa interpreteze lumea in diferite moduri; important este insa a o schimba.
Aforismele sunt adevaratele forme ale filosofiei universale.
Aceeasi filozofie poate fi un armasar zdravan in grajd, dar o gloaba prapadita la drum.
Fiecare filozof explica in felul sau aceleasi lucruri, pare-se.
Filosofia nu e nimic altceva decat margelele unor descoperiri atomice din univers, pe care de veacuri le trecem pe firul infinit al timpului. Si, daca n-am ajuns inca sa dezlegam eingma care ne...
Filosofia este religia viitorului.
Gandeste ca un om de actiune si actioneaza ca un om care gandeste.