Orice revolutionar sfarseste prin a deveni fie opresor fie eretic.
Buzele-ti sunt ca vinul si vrea sa ma imbat cu dulceata lor.
Am simtit dragostea odata cu atingerea mainii tale.
Dificil sau usor, placut sau amar, esti la fel: nu pot trai nici cu tine, nici fara tine.
Dragostea nu inseamna sa fii doi si sa nu fii decat unul.
Darul din dragoste nu este neaparat unul scump, ci are o valoare simbolica, el impachetand, de fapt, sentimente.
Orice dragoste care duce la creatie isi dobandeste legitimitatea.
Cinstite fie-ti degetele acestea lungi si albe, ca niste ape cu care imi mangai fruntea cand sunt aproape trist. De mult te asteptam pe Tine, iubito, cuminte si blanda cum sunt florile, Ce frumos...
Inaintea aurorei: E ceasul cand inca dorm la umbra ierbii mici infiorarile in multe chipuri Te-astept langa poteca si aud cum te desprinzi din asternutul tau incert cu tulburii miscari. E ceasul...
Cate sa desprind din tacerile tale? Cate sa inmultesc dintre chemari? Pas cu pas, gand cu gand suntem impreuna. Si mai mult ce sa fie? … Ce sa mai pui intr-un suflet cu exact doua inimi?!
As vrea sa te intalnesc de mii de ori intr-o zi si sa nu-mi amintesc niciodata sa fi trecut prin intamplarile existentei noastre, sa ma indragostesc de tine de fiecare data. Ba sa-mi amintesc...
Dragostea nu poate da mai putin decat are: infinitul. Inventeme
Cand eram mai tanar si la trup curat Intr-o noapte floarea mea eu te-am visat Infloreai fara pacat intr-un pom adevarat Cand eram mai tanar si la trup curat.
Toata lumea crede in dragoste, insa unii se intreaba daca ea exista cu adevarat.
Dragostea e un salt mortal intre doua suflete. Definitii eretice
Sa iubesti nu e suficient, trebuie sa stii sa inveti pe altul arta dragostei. Placerea o simte si plebea, chiar si animalele. Omul adevarat, insa, tocmai prin asta se deosebeste de animale. El...
Diavolul ma va lua daca cred ca altceva decat dragostea este obiectul dragostei.
Dragostea si scandalul sunt cei mai buni indulcitori ai ceaiului.
Dragostea ne ordoneza si iluziile! Inventeme
Vreau sa fac cu tine ce face primavara cu ciresii.
Dragostea inceteaza sa mai fie un demon numai atunci cand inceteaza sa mai fie un zeu.