Oceanul adevarului este nesfarsit. In zadar se inainteaza pe urmele lui. Orizontul se...
Te plimbi familiar pe Saturn si Uranus ca intr-o Akademie ecologica a unui Platon devenit cu doua milenii mai intelept corpul sau de razboi si pace se inchide
Cunoasterea trebuie sa inceapa cu cineva sau ceva, indiferent daca sunt lucruri stiute ca urmare a experientei personale sau lucruri pe care ni le spun altii.
A fost vreodata ceva care sa nu fie cunoscut inainte de a fi recunoscut?
Fiecare situatie ne poate dezvalui o persoana pe care n-o banuiam ca fiind chiar noi.
Cu nimic nu poate fi inlocuit fondul de aur al cunoasterii dobandit prin indelungata experienta. Reflectii si maxime
Ochii insa sunt orbi. Cu inima trebuie sa cauti. Micul print
Voiesti sa cunosti lucrurile? Priveste-le de aproape. Vrei sa-ti placa? Priveste-le de departe.
Cunoasterea este sa te invingi pe tine ca sa poti fi ceea ce doresti.
Toata cunoasterea noastra isi are originea in perceptiile noastre.
In uimire, devin constient de ceea ce-mi este necunoscut. Cunosc tocmai de dragul cunoasterii.
Nu se pot prevedea limitele cunoasterii si previziunii stiintifice.
Daca dispare cunoasterea acestei lumi dispare si lumea.
Paradoxal cunoastem doar binele si raul de aceea avem un infinit si o infinitate de puncte intr-un cerc finit.Daca am cunoaste si alte opusuri ale binelui si raului,am avea alaturi de punctul...
Lumea fara de cunoastere nu ar mai fi iar Dumnezeu ar disparea din noi.
Dumnezeu se afla in noi doar oglindindu-se in cunoastere.
Oglinda cunoasterii este unica.Odata sparta fiecare ciob al sau devine o lume de sine statatoare.Cine a spart-o?
Destinul nostru nu ar putea fi imaginea Lui Dumnezeu daca nu s-ar reflecta in cunoastere.
Cunoasterea nu se supune decat iubirii,deci Dumnezeului din noi.
Cunoasterea va cere mereu un subiect acestei lumi in afara de absolut.
De ce nu poate accepta cunoasterea absolutul? Tocmai fiindca oglinda cunoasterii absolutului a fost sparta de Dumnezeu la ceasul creatiei privind lumea noastra intr-un singur ciob.