Dumnezeu nu umple decat atat cat este gol in noi.
Voiesti sa cunosti lucrurile? Priveste-le de aproape. Vrei sa-ti placa? Priveste-le de departe.
Cunoasterea este sa te invingi pe tine ca sa poti fi ceea ce doresti.
Toata cunoasterea noastra isi are originea in perceptiile noastre.
In uimire, devin constient de ceea ce-mi este necunoscut. Cunosc tocmai de dragul cunoasterii.
Nu se pot prevedea limitele cunoasterii si previziunii stiintifice.
Daca dispare cunoasterea acestei lumi dispare si lumea.
Paradoxal cunoastem doar binele si raul de aceea avem un infinit si o infinitate de puncte intr-un cerc finit.Daca am cunoaste si alte opusuri ale binelui si raului,am avea alaturi de punctul...
Lumea fara de cunoastere nu ar mai fi iar Dumnezeu ar disparea din noi.
Dumnezeu se afla in noi doar oglindindu-se in cunoastere.
Oglinda cunoasterii este unica.Odata sparta fiecare ciob al sau devine o lume de sine statatoare.Cine a spart-o?
Destinul nostru nu ar putea fi imaginea Lui Dumnezeu daca nu s-ar reflecta in cunoastere.
Cunoasterea nu se supune decat iubirii,deci Dumnezeului din noi.
Cunoasterea va cere mereu un subiect acestei lumi in afara de absolut.
De ce nu poate accepta cunoasterea absolutul? Tocmai fiindca oglinda cunoasterii absolutului a fost sparta de Dumnezeu la ceasul creatiei privind lumea noastra intr-un singur ciob.
Cunoasterea este o alianta in sine, compusa din aspiratiile sale si ceea ce poate inspira.
Doar cunoasterea poseda vointa nu si omul,tocmai datorita faptului ca orice forma de cunoastere a omului este in realitate necunoastere.
Cunoasterea omului este necunoastere fiind oglinda in care se priveste sufletul uman, exterioara acestuia, diferita de ceea ce crede el ca este realitatea sa iluzorie, inversul a ceea ce el...
Cunoasterea acestei lumi este linistea care ascunde furtuna in buzunarul peticit al iluziei.
Cunoasterea este somnul Lui Dumnezeu mai adanc decat vremea,in care viseaza ca se priveste in oglinda unui viitor jucat demult la zarurile existentei.
Cunoasterea in sine, este unicul adevar care vede desertaciunea acestei lumi devenind necunoastere pentru om,tocmai ca acesta sa poata trai iluzia.