A fi indragostit de cineva inseamna mult mai mult decat a fi stapinit de un sentiment coplesitor,...
Nu stii inca poemul care te va supravietui ("Omnes vulnerant, Ultima necat")
Ochiul de veghe / cui ma vede?!? / Ehei, ma vede / gindului - / gránita Cuvintului / d a r i m i n d u - Mi - o!
Arta nu doreste reprezentarea unui lucru frumos, ci reprezentarea frumoasa a unui lucru.
Admitand influenta unei opere de arta asupra noastra, ii admitem si putinta de a ne preface sufleteste. Un mare artist este deci un mare modelator de oameni. Opere, I
Arta este imitatia frumosului Divin, iar Divinitatea, creatoarea artei perfecte.
Cea dintai si cea mai mare diferenta intre adevar si frumos este ca adevarul cuprinde numai idei, pe cand frumosul cuprinde idei manifestate in materie sensibila. O cercetare critica asupra poeziei...
Artistul dezvaluie omenirii calea spre armonie, care e fericire si pace.
Marea arta este dispretul unui mare om fata de arta marunta.
Un mare artist nu e niciodata sarac.
Arta este visul cu ochii deschisi. Visurile sunt arta adormita. Lines of Thought by an Unknown Author
Daca pictura este o nebunie, ea este o dulce nebunie, pe care oamenii ar trebui nu numai sa o ierte, dar chiar s-o caute. Imi privesc chipul si imi cantaresc sanatatea. Amandoua poarta semnele...
Ceea ce ma surprinde in sociatatea nostra este faptul ca arta a devenit ceva care este relationat numai cu obiectele si nu indivizii sau cu viata.
Fara maiestrie, inspiratia abia daca este o trestie in bataia vantului.
O piesa de arta nu are importanta pentru societate. Este importanta doar pentru individ.
Cu cat iti spune mai multe cu atat intelegi mai putin.
Nu ideea, ci sentimentul este acela care confera artei sublima usurinta a simbolului: o aspiratie inchisa intr-o reprezentare, iata ce-nseamna arta.
Scopul final al artei este acela de a intensifica, chiar de a exacerba, daca este nevoie, constiinta morala aoamenilor.
Un artist lipsit de idei e ca un cersetor; se tot taraste, sterp, cersind de-a lungul orelor.
Arta este simbolul celor mai nobile eforturi umane: de a construi si de a se retine de la distrugere.
Un artist nu poate vorbi despre arta sa, asa cum nici o planta nu poate vorbi despre horticultura.