Sunt fericită numai când mă gândesc că Dumnezeu există şi...

Citat de Paulo Coelho despre ingratitudine, noapte, tragedie, tristețe, sfinți, fericire, idee, bucurie, îngrijorare, sens

Sunt fericită numai când mă gândesc că Dumnezeu există şi mă ascultă; dar asta nu e de ajuns ca să continui să trăiesc, şi nimic nu mai pare să aibă vreun sens. încerc să arăt o bucurie pe care n-o simt, îmi ascund tristeţea ca să nu-i îngrijorez pe cei care mă iubesc şi au grijă de mine. Mai nou, am început să mă gândesc la sinucidere. Noaptea, înainte de a adormi, am lungi discuţii cu mine însămi, încerc să alung această idee - ar fi o ingratitudine faţă de toţi, o fugă, un mod de a răspândi tragedia şi mizeria pe pământ. Dimineaţa vin să stau de vorbă cu Sfânta Fecioară şi-i cer să mă scape de demonii cu care vorbesc noaptea. Până acum a dat rezultate, dar devin din ce în ce mai slabă. Stiu că am o misiune pe care am refuzat-o multă vreme, iar acum trebuie s-o accept. Această misiune este aceea de a fi mamă. Trebuie s-o îndeplinesc, altfel îmi pierd minţile. Dacă nu reuşesc să văd o viaţă crescând în mine, nu voi reuşi să accept nici viaţa din afara mea.

Paulo Coelho
Citat de Paulo Coelho despre ingratitudine, noapte, tragedie, tristețe, sfinți, fericire, idee, bucurie, îngrijorare, sens.

Vrăjitoarea din Portobello

Paulo Coelho

Paulo Coelho 1947, scriitor brazilian

Perioada de viaţă: 1947
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=