Privind către Tao, nu se vede, se numeşte I - nevizibil....

Citat de Lao Zi (Bătrânul Maestru) despre eternitate, intuiție, mister, voce, nume, infinit, înțelepciune, umbră, lumină, față

Privind către Tao, nu se vede, se numeşte I - nevizibil. Ascultând, este vocea tăcerii ce nu se aude şi de aceea se numeşte HI - fără grai. Pipăit, deşi etern, nu se simte şi de aceea se numeşte VEI - imaterial. Aceste trei însuşiri sunt mistere de nepătruns pentru cel fără intuiţie şi ele întocmesc Unitatea Divină. Mai presus de Tao nu este lumină, dedesubt nu este umbră. E atotpătrunzător, veşnic şi fără nume. Duce toate lucrurile în nefiinţă. Este formă fără de formă, o închipuire fără de chip. Este taină de nepătruns pentru cel lipsit de înţelepciune. Nu i se vede nici faţa nici spatele; este infinit. Numai întemeiaţi pe eternul şi străvechiul Tao putem astăzi să ne desăvârşim viaţa. Cel ce cunoaşte această străveche Taină este orientat pe Suprema Cărare.

Lao Zi (Bătrânul Maestru)Laozi
Citat de Lao Zi (Bătrânul Maestru) (Laozi) despre eternitate, intuiție, mister, voce, nume, infinit, înțelepciune, umbră, lumină, față.

Tao Te King, 14

Lao Zi (Bătrânul Maestru) (Laozi)

Lao Zi (Bătrânul Maestru) (Laozi)

Cunoscut(ă) și ca: Laozi.
Numit(ă) și: Lao Tse, Lao Tzu, Lao Tseu, Laotze.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=