Poporan (grav): În sfârşit, criza financiară a ajuns şi...

Replică de Valeriu Butulescu despre națiune, împrumut, entuziasm, dictatură, eroism, fantezie, bancheri, haine, valoare, sfinți

Poporan (grav): În sfârşit, criza financiară a ajuns şi la noi. Aţi văzut? Am pierdut un milion într-o secundă! Mai repede ca la bursa de valori! (Pauză). Dar nu contează! Mâine mă duc la guvernatorul general al băncii naţionale! Sunt erou naţional! Sunt mai naţional decât banca lui naţională! (Se bate cu pumnul în piept). Eu, cu mâna mea am răsturnat dictatura! Am şi eu dreptul la un împrumut nerambursabil... (Patetic, reia discursul). Libertatea este mai mult decât un concept. Este dreptul sfânt al neamului... (Deviază de la subiect, abătut). Extraordinar! Ce mult s-au adâncit contradicţiile sociale! Deşi entuziasmul popular a scăzut, aplauzele au rămas ca pe vremuri: lungi, furtunoase şi prelungite... Iar naţiunea... Naţiunea este şi ea femeie! Aţi văzut, câtă inerţie? În loc să progreseze, caută refugiu în preistorie... (Tare). Naţiunea vrea haine de dinozaur... (Îşi prinde fruntea cu palmele). Ah, nu! Nu mai pot... Vorbesc aiurea... Vorbesc în rime! M-am dereglat ideologic! Spun vorbe fără rost! Simt că iar nu mai suport regimul de detenţie!

Valeriu Butulescu
Replică de Valeriu Butulescu despre națiune, împrumut, entuziasm, dictatură, eroism, fantezie, bancheri, haine, valoare, sfinți.

Partidul Naţional al lui Tata (Fantezie balcanică)

Valeriu Butulescu

Valeriu Butulescu 1953, poet, dramaturg si om politic roman

Perioada de viaţă: 1953
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=