Or, numai Anticristul poate să semene discordia în aşa...

Citat de Ioan Petru Culianu despre respect, naivitate, religie, necesitate, consecințe, critică, critică literară, sfinți, sfârșit, judecată

Or, numai Anticristul poate să semene discordia în aşa hal încât sfârşitul lumii să trebuiască a fi considerat iminent. În consecinţă, Institutul Epistofelic resimţise necesitatea de a face publică această supoziţie. Dar, spre a nu tulbura partida modernă, patriarhul adăugi că Institutul nu este în măsură să precizeze dacă Tozgrec este cu adevărat Anticristul şi de asemenea că felul în care vor avea loc învierea trupurilor şi Judecata de Apoi rămâne o chestiune controversată. Acest nou discurs suscită multe critici în toate cercurile epistofelice, favorabile sau nu lui Tozgrec. El fu invitat în mod formal de către un teolog radical să se ducă într-o ţară neutră ca să-şi explice poziţia cu privire la religii. Desigur, propunerea era naivă: Tozgrec nu se duse nicăieri şi nu explică absolut nimic. Asta îl făcu să-şi piardă câţiva suporteri dintre vechii tozgrecişti şi să-şi câştige alţii dintre netozgrecişti. În orice caz, în ţara din America Latină unde se manifestase prima oară era venerat ca un sfânt epistofelic şi tot felul de moaşte, cum am mai spus-o, circulau pe ascuns la nişte preţuri formidabile.

Ioan Petru Culianu
Citat de Ioan Petru Culianu despre respect, naivitate, religie, necesitate, consecințe, critică, critică literară, sfinți, sfârșit, judecată.

Pergamentul diafan

Ioan Petru Culianu

Ioan Petru Culianu 1950 - 1991, prozator, eseist roman

S-a născut pe: 05 jan 1950.
S-a stins din viaţa în data de 21 may 1991, la vârsta de 41 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=