Omul care-şi exersează intelectul şi-l cultivă pare să...

Citat de Euripides despre înțelepciune, oameni, comportament, fericire, probleme, îndoială, îngrijorare, imperfecțiuni umane, frumusețe, natură

Omul care-şi exersează intelectul şi-l cultivă pare să fie dotat cu cea mai desăvârşită dispoziţie şi, în acelaşi timp, cel mai iubit de zei; căci dacă există din partea zeilor vreo preocupare pentru problemele umane, după cum se vede în general, e firesc, de asemenea, să considerăm şi că ei se bucură de ceea ce este în om mai elevat şi mai înrudit cu natura lor (iar acest lucru nu poate fi decât intelectul) şi că-i recompensează pe cei ce iubesc şi preţuiesc intelectul mai presus de orice; pentru că aceşti oameni manifestă grijă faţă de ceea ce ei înşişi iubesc şi se comportă drept şi frumos. Că toate aceste trăsături îl caracterizează în cel mai înalt grad pe înţelept este deasupra oricărei îndoieli. El este deci omul cel mai iubit de zei. Şi tot el este, fără îndoială şi cel mai fericit. Deci, şi pe această cale, rezultă că posesorul înţelepciunii filosofice va fi cel mai fericit dintre oameni.

Euripides
Citat de Euripides despre înțelepciune, oameni, comportament, fericire, probleme, îndoială, îngrijorare, imperfecțiuni umane, frumusețe, natură.
Euripides

Euripides 480 BC - 406 BC, filozof grec

Numit(ă) și: Euripide.
Perioada de viaţă: 480 BC - 406 BC
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=