La început, este greu de crezut că sentimente ca...

Citat de Rudolf Steiner despre respect, antipatie, sentimente, suflet, cunoaștere, dispreț, independenţă, activitate, sănătate, pietre

La început, este greu de crezut că sentimente ca respectul, stima, veneraţia ar putea avea legatură cu cunoaşterea, având în vedere că există tendinţa de a considera cunoaşterea ca fiind o facultate în sine, independentă de tot ceea ce se întâmplă în viaţa interioară. Se uită un lucru: că sufletul este cel care cunoaşte. Şi sentimentele sunt hrana sufletului tot aşa cum alimentele o reprezintă pe cea a corpului. Dacă un corp primeşte pietre în loc de pâine, activitatea lui moare. La fel se întâmplă şi în cazul sufletului: respectul, stima, devotamentul sunt substanţe hrănitoare ce asigură sănătatea şi puterea activităţilor lui în general şi a cunoaşterii în special. Pe când dispreţul, antipatia şi denigrarea paralizează şi distrug forţa cunoaşterii.

Rudolf Steiner
Citat de Rudolf Steiner despre respect, antipatie, sentimente, suflet, cunoaștere, dispreț, independenţă, activitate, sănătate, pietre.

Treptele iniţierii

Rudolf Steiner

Rudolf Steiner 1861 - 1925 , filosof, esoterist, artist, pedagog ºi gânditor social austriac

S-a născut pe: 25 feb 1861.
S-a stins din viaţa în data de 30 mar 1930, la vârsta de 69 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=