În mod vădit, podişul stâncos nu aparţinea nimănui. Cel...

Citat de Ioan Petru Culianu despre modestie, prosperitate, americani, sănătate, scris, determinare, reguli, nume, vârstă, copii

În mod vădit, podişul stâncos nu aparţinea nimănui. Cel mai apropiat sat se găsea doar la douăzeci şi unu de kilometri spre sud-vest. Primăria comunală, aşezată la zece kilometri mai jos în vale, vânduse clădirea şi un hectar de teren cuiva pe nume Tozgrec, în 1957. Vânzarea e înregistrată cum se cuvine; în ultima vreme, mai mulţi experţi au verificat autenticitatea documentului; i s-a analizat hârtia, scrisul primarului, cerneala socotelilor şi a ştampilei, spre a se ajunge la concluzia de nezdruncinat că totul era în regulă şi că Tozgrec plătise efectiv primarului incredibila sumă de o sută de dolari americani. Explică oare aceasta prosperitatea fără pereche a celor două sate de munte? Nimic nu le lipseşte oamenilor de acolo, ale căror pretenţii sunt de altminteri hotărât modeste. Din 1957, nimeni nu-şi aminteşte să se mai fi îmbolnăvit. Copiii, puţin numeroşi, sunt sănătoşi şi zdraveni, bătrânii, chiar la o vârstă foarte înaintată, nu dau semne de decrepitudine.

Ioan Petru Culianu
Citat de Ioan Petru Culianu despre modestie, prosperitate, americani, sănătate, scris, determinare, reguli, nume, vârstă, copii.

Pergamentul diafan

Ioan Petru Culianu

Ioan Petru Culianu 1950 - 1991, prozator, eseist roman

S-a născut pe: 05 jan 1950.
S-a stins din viaţa în data de 21 may 1991, la vârsta de 41 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=