Dar era oare îndreptăţit patriarhul să creadă că...

Citat de Ioan Petru Culianu despre îndoială, căutare, minciună, stat, infractori, televiziune, afacere, relație, țară, șefi

Dar era oare îndreptăţit patriarhul să creadă că revelaţiile din ce în ce mai numeroase ale lui Tozgrec aveau ca rezultat să învenineze relaţiile deja extrem de problematice dintre ţările lumii? Nu neapărat. Aceste relaţii fuseseră dintotdeauna întemeiate pe neîncredere şi minciună şi doar imbecilii puteau fi de altă părere. Din moment ce nimic nu se schimbase în natura relaţiilor dintre state, acestea încercară mai întâi să se descotorosească de Tozgrec, însă, neizbutind, hotărâră pur şi simplu să-şi schimbe tactica spre a nu se mai lăsa contrazise de el. Reprezentanţii puterilor începură acum să comunice lucruri adevărate ce semănau într-atât cu minciunile că nimeni nu remarcă schimbarea. Din când în când, Tozgrec dezvăluia dedesubturile unor afaceri cu deosebire de scabroase şi viaţa marilor tâlhari deveni din ce în ce mai grea. Milioane de oameni înarmaţi până-n dinţi erau peste tot în căutarea lui Tozgrec, pe care iar nu-l găseau niciunde. În această căutare armată, sute de bătrâni, maiestuoşi sau zdrenţăroşi, îşi pierdură viaţa din pricina asemănării lor, reale sau aparente, cu Tozgrec. Un şef de stat declară la televiziune că cea mai grea condiţie de la începutul secolului al XXI-la era fără îndoială aceea de bătrân.

Ioan Petru Culianu
Citat de Ioan Petru Culianu despre îndoială, căutare, minciună, stat, infractori, televiziune, afacere, relație, țară, șefi.

Pergamentul diafan

Ioan Petru Culianu

Ioan Petru Culianu 1950 - 1991, prozator, eseist roman

S-a născut pe: 05 jan 1950.
S-a stins din viaţa în data de 21 may 1991, la vârsta de 41 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=