Dacă oamenii vor ajunge vreodată la o stare în care să nu...

Citat de Emil Cioran despre monotonie, sensibilitate, supraviețuire, caracter, probleme, existență, căutare, oameni, viață

Dacă oamenii vor ajunge vreodată la o stare în care să nu mai poată suporta monotonia, platitudinea şi vulgaritatea existenţei obişnuite, atunci orice prilej de trăire absolută va fi un motiv de sinucidere. Imposibilitatea de a supravieţui exaltării aceleia infinite va consuma, ca în complicaţiile apocalipsului, orice urmă de existenţă. Atunci, nu se va mai mira nimeni de ce, pentru o mare sensibilitate, se poate pune problema dacă mai are rost să mai trăieşti după ce asculţi unele simfonii sau după ce priveşti un peisaj rar şi fascinator. Toate aceste experienţe au un caracter de definitivat sau, în cazul cel mai bun, de răscruce. După ele, oricâtă diversitate ai mai căuta în viaţa, ea nu te poate îndepărta de la senzaţia de gol ce urmează fantasticelor plenitudini ce se nasc şi cresc în experienţele capitale.

Emil Cioran
Citat de Emil Cioran despre monotonie, sensibilitate, supraviețuire, caracter, probleme, existență, căutare, oameni, viață.

Pe culmile disperării

Emil Cioran

Emil Cioran 1911 - 1995, eseist si filozof roman

S-a născut pe: 08 apr 1911.
S-a stins din viaţa în data de 20 jun 1995, la vârsta de 84 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=