Boris: Întrebarea e dacă am învăţat ceva despre viaţă –...

Replică de Woody Allen despre moarte, mediocritate, decepție, minte, întrebare, calitate, filozofie, numere, urâțenie, iubire

Boris: Întrebarea e dacă am învăţat ceva despre viaţă – doar că fiinţa umană e alcătuită din trup şi minte. În minte se formează cele mai nobile aspiraţii, poezia sau filosofia, dar trupul e, de fapt, toată distracţia. Cred că e cel mai important e să nu fii dezamăgit... Dacă Dumnezeu există, nu cred că e rău. Cred că cel mai urât lucru pe care îl poţi spune despre El e că e un elev mediocru. Sunt totuşi lucruri mai rele decât moartea. Dacă v-aţi petrecut vreodată seara cu un agent de vânzări, ştiţi exact la ce mă refer. Ideea e să nu te gândeşti la moarte ca la un sfârşit, ci ca la un mod foarte eficient de a-ţi reduce din cheltuieli. În ceea ce priveşte dragostea... ei, bine, ce pot să spun? Nu numărul relaţiilor sexuale contează, ci calitatea lor. Şi dacă nivelul ăsta scade la fiecare opt luni, atunci trebuie să faceţi ceva în privinţa asta. Cam atât de la mine. La revedere.

Woody Allen
Replică de Woody Allen despre moarte, mediocritate, decepție, minte, întrebare, calitate, filozofie, numere, urâțenie, iubire.

Dragoste şi moarte

Woody Allen

Woody Allen 1935, regizor de film american, actor, comediat si dramaturg

Perioada de viaţă: 1935
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=