Am vorbit acum câtva timp despre un interesant studiu al...

Citat de Ion Luca Caragiale despre dans, prostie, cuvânt, inteligență, boală, îndoială, conștiință, căutare, lucruri, timp

Am vorbit acum câtva timp despre un interesant studiu al d-lui Paulhan asupra prostiei la om; d-l Paulhan stabileşte, după cum s-a văzut, că prostia provine mai cu seamă din pretenţie. Nu mai încape îndoială că un zidar, care se ţine de meseria sa şi nu se amestecă în lucruri pe care nu le poate pricepe, nu se va expune niciodată a fi tratat de prost; din contră, dacă-şi va exercita meseria sa cu conştiinţă şi cu iscusinţă, se va putea cu drept cuvânt spune de dânsul, că e un zidar inteligent. Îndată ce însă zidarul nostru se va amesteca în cestiuni înalte economice şi va căuta să le dezlege fără a fi dobândit mai înainte cunoştinţele trebuincioase, cu alte cuvinte, îndată ce-l apucă boala pretenţiei, toată lumea va spune despre dânsul că e un prost.

Ion Luca Caragiale
Citat de Ion Luca Caragiale despre dans, prostie, cuvânt, inteligență, boală, îndoială, conștiință, căutare, lucruri, timp.

Cuvântul "colectivitate"

Ion Luca Caragiale

Ion Luca Caragiale 1852 - 1912, dramaturg roman

S-a născut pe: 01 feb 1852.
S-a stins din viaţa în data de 09 jun 1912, la vârsta de 60 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=